Direktor Juventusa otkrio kako ih je Ronaldo šokirao pred sami kraj prelaznog roka

Nisu očekivali odlazak

Direktor Juventusa otkrio kako ih je Ronaldo šokirao pred sami kraj prelaznog roka

E. Čaušević

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo iznenadio je sve odlukom da u samom finišu ljetnog prelaznog roka napusti Juventus.

Ronaldo je u Juventus stigao na ljeto 2018. godine iz Real Madrida i imao je ugovor na još godinu, te se očekivalo da će ostati član Stare dame do kraja ove sezone.

Tokom ljeta špekulisalo se da bi Ronaldo mogao napustiti klub, ali nakon što je počeo novu sezonu s Juventusom mnogi su vjerovali da će Portugalac ostati u klubu do isteka ugovora.

Međutim, samo nekoliko dana pred kraj prelaznog roka Ronaldo je sve iznenadio odlukom da napusti klub. On je pričao s čelnicima Juventusa i jasno im je poručio da želi da ide.

Ronaldo se u prvi mah povezivao s Manchester Cityjem, ali nakon žestoke reakcije navijača Uniteda predomislio se i donio je odluku da se nakon 12 godina vrati na Old Trafford.

O Ronaldovom odlasku za italijanske medije govorio je i direktor Juventusa, Federico Cherubini, koji je priznao da su u klubu bili iznenađeni kada im je najbolji igrač zatražio transfer.

"Iznenadio nas je jer nismo očekivalo da će otići kada je sezona već počela. Tražio je sastanak i rekao nam je jasno da želi odmah da napusti klub što nismo mogli da spriječimo", rekao je Cherubini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus nije uspio da dovede pravu zamjenu za Ronalda jer nije bilo vremena do kraja prelaznog roka, a jedini koji je stigao je Moise Kean koji je došao iz Evertona na posudbu.

"Doveli smo odmah Keana iz Evertona, ali želim da kažem da on nije zamjena za Ronalda već dio novog projekta kluba koji želi da nastavlja osvajati trofeje", zaključio je Cherubini.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Koje zestoke reakcije. Da je otiso u City igro bi jedno poluvrjeme po utakmici nebi puco slobodnjake i bio bi u hierarhiji i placi ispod Gardiole i De Bruynea, a ovako ce u Unitedu on bit glavni i primat ce vecu placu, a United opet nece nista osvojit.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi