Prva liga FBiH

Bešagić junak sjajnog Igmana, Bratstvo ubjedljivo u Bihaću, 'minimalac' GOŠK-a

Samir Mlaćo
Danas je odigrano sedam susreta Prve lige FBiH.

U derbiju Igman je ugostio Vis Simm Bau i slavio novu pobjedu. Bilo je 2:1. Domaći su poveli autogolom Bešića, da bi gosti kaznili veliku grešku stopera Igmana i golom Velida Šehića došli do izjednačenja.

U nastavku dobra utakmica, a susret je odlučio vezista Armin Bešagić koji je pogodio nakon sjajnog solo prodora i postavio konačnih 2:1.

Tri boda iz Bihaća nosi neugodno Bratstvo (0:3). Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, da bi gosti u nastavku došli do tri pogotka i tri boda. Prvo je pogodio Poturalić, a zatim Aletić, te Šer. Domaći svakako imaju razloga za brigu, a spominju se i određeni financijski problemi u klubu.

GOŠK je došao do tri vrijedna tri boda u Tomislavgradu. Domaći su bolje otvorili meč, mogli lako do vodstva nakon prvih pola sata, no izostala je realizacija u par navrata.

Pred sami kraj prvog dijela Šantić pogađa za 0:1. U nastavku otvorena igra, ali bez golova i gosti dolaze do tri boda.

Prva liga FBiH, 5. kolo:

FK Igman – BFK Simm Bau 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo – NK Bratstvo 0:3

HNK Tomislav – NK GOŠK 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.