Zasjenio i Ozila

Je li Pjanić najveća zvijezda u Turskoj? Igrači su jučer doslovno buljili u njega

Admin Čaušević

Za Miralema Pjanića se s punim pravom može reći da je trenutno najveća zvijezda turskog fudbala. 

Pjanić je pojačao Bešiktaš u sumraku prijelaznog roka. U Istanbul je stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone, a svoj debi je imo u subotu protiv Yeni Malatyaspora.

Bh. reprezentativac je bio na očekivanom nivou, reklo bi se u skladu s reputacijom. U trijumfu 3:0 upisao je asistenciju, a zamijenjen je uz veliku podršku s tribina.

Fotografi su tokom utakmice zabilježili interesantan detalj kako rezerveiste Malatyspora doslovno bulje u 31-godišnjeg veznjaka.

Naime, Pjanić se pripremao da izvede korner, a protivnički igrači su gledali u njega kao da su začarani. Čak je i zaštitar okrenuo glavu i gledao u našeg veznjaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon euforije i dočeka posljednjih dana te sjajne partije u debiju može se raspravljati na temu da li je Pjanić najveća zvijezda turskog fudbala.

Dres Fenerbahce nosi i Mesut Ozil koji je itekako popularan, međutim dojam je da je Pjanić trenutno uspio zasjeniti Nijemca turskog porijekla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.