"Hvala Koemanu, dobrodošli u svemir Miralema Pjanića"

Turski novinar hvalio bh. veznjaka

"Hvala Koemanu, dobrodošli u svemir Miralema Pjanića"

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić oduševio je navijače Bešiktaša, ali i brojne turske novinare.

Pjanića je Bešiktaš posudio iz Barcelone, a bh. veznjak već u prvom meču (sinoć) pokazao da nije preko noći zaboravio da igra nogomet i da samo Ronald Koeman zna zašto nije dobijao pravu priliku na Camp Nouu.

Pjanićeva asistencija za gol Batshuayija u sedmoj minuti pravo je remek-djelo, a Bešiktaš je meč protiv Malatyaspora dobio sa uvjerljivih 3:0. Miralem je izašao iz igre kada je sve već bilo gotovo u 69. minuti, te je dobio ogromne ovacije sa tribina.

"Vrlo sam sretan, vrlo uzbuđen. Osjećam se jako dobro zbog podrške koju su mi dali moji saigrači i naš trener. Nevjerojatno je biti u Turskoj, biti u Istanbulu i biti s ovim nevjerojatnim navijačima. Ove sezone bit ćemo vrlo uspješni", rekao je Pjanić, pa je dodao:

“Kad sam izašao s terena, nakon nekog vremena počeo sam gledati navijače, a ne utakmicu. Pokazuju mi veliku ljubav i tu ljubav im želim vratiti", poručio je Pjanić.

Pjanić je oduševljen atmosferom na stadionu u Istanbulu, nevjerovatnom podrškom u Bešiktašu, ali kakvo tek mišljenje imaju o njemu, kako fanovi Bešiktaša, tako i turski novinari.

Oglasi

Jedan od njih Onur Ozgen napisao je komentar s naslovom "Dobrodošli u svemir Miralema Pjanića".

"Hvala Ronald Koeman. Kao turski nogometni fanovi, nećemo zaboraviti ovu ljubaznost", piše Onur u svom komentaru i tvrdi da Barcelona takvog igrača nije imala od Xavija i Inieste, te da mu nije jasno zašto je na kraju završio u Bešiktašu umjesto da bude ključni igrač katalonskog tima.

"Nakon Xavija i Inijeste, on je bio možda najbliže ime njihovoj razini među desecima veznjaka koji su zaradili veliki novac, ali kaotično okruženje u Barceloni dovelo ga je u Tursku, doduše na godinu dana. Zato je svake minute kad je sinoć bio na terenu, svaki put kad je udario loptu pokazao da je klasa".

"Oči su mu neprestano tražile prazan prostor. Njegovo je vrijeme bilo nekoliko sekundi ispred svih ostalih igrača", piše između ostalog u tekstu turskog novinara, koji je naprosto oduševljen načinom Pjanićeve igre.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju je napisao da je "sve što moramo učiniti je uživati. Jer kao i sve dobre stvari koje ovdje dolaze, neće dugo ostati".

Pjanić i saigrači već u srijedu igraju protiv Borussije Dortmund utakmicu Lige prvaka.

Top Komentari

Jupp
Stvarno dobro napisan komentar od Turcina, ima dosta istine.
21 1
PRESEDAN
Ubiste sa ovim kenjcem iz dana u dan,iz sata u sat,više bi sevapa zaradili da ovako promovišete nekog mladog igrača iz Premijer lige,ili sportistu bilo kojeg.
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi