Rossoneri slavili sa 2:0

Milan na San Siru savladao bezidejni Lazio, Ibrahimović se vratio i odmah zabio gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu pobijedili Lazio sa 2:0 u meču trećeg kola Serije A.

Na San Siru nismo gledali derbi kakav smo očekivali jer Lazio nije pružio baš najbolju partiju večeras, a Rossoneri su to znali da iskoriste.

Prvu šansu na meču imali su gosti u 17. minuti kada je pokušao Milinković-Savić, ali je golman Milana to obranio. U 25. minuti veliku šansu imao je Leao, no gola nije bilo.

Međutim, Milan je u 45. minuti uspio da dođe do vodstva. Rebić i Leao su sjajno kombinovali, a na kraju je portugalski napadač savladao Reinu i pogodio za 1:0.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Milan je imao i penal. Loptu je uzeo Kessie, ali je pogodio prečku.

U drugom poluvremenu smo gledali poprilično nezanimljivu utakmicu. Detalj koji je obilježio drugi dio desio se u 61. minuti kada je Pioli na teren poslao Zlatana Ibrahimovića koji se nakon tri mjeseca konačno oporavio od povrede.

Samo šest minuta kasnije Ibrahimović je sve riješio u ovom meču. Rebić ga je odlično uposlio, a iskusni 39-godišnji napadač bez problema šalje loptu u preznu mrežu za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja utakmice domaći tim je diktirao tempo igre, dok Lazio nije uspio ozbiljnije da zaprijeti.

Nakon ove pobjede Milan je prvi s maksimalnih devet bodova, dok je Lazio šesti sa tri boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.