I Sablić će biti zadovoljan

Sarajevu stigle sjajne vijesti iz Engleske · Saznajemo

Admin Čaušević

Za FK Sarajevo su stigle sjajne vijesti i tiče se ponajboljeg igrača ovog tima, Matthiasa Fanima. 

Krajem augusta Fanimo je otputovao u Englesku gdje se testirao na Covid-19 te je bio pozitivan. U međuvremenu klupska adminsitracija Sarajeva riješila kompletnu papirologiju te je brzonogi krilni fudbaler stekao pravo nakon isteka radne dozvole.

Fanimo se u BiH planirao vratiti prošle sedmice, ali njegov novi test je bio ponovo pozitivan pa je morao pričekati nekoliko dana.

Posljednje testiranje obavio je u nedjelju. Rezultat testa je bio negativan te je odmah odlučio da se vrati u BiH.

Kako SportSport.ba saznaje Fanimo će večeras sletjeti na sarajevski aerodrom te će od sutra biti na raspolaganju treneru Goranu Sabliću.

Inače, i rukovodstvo FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Damirom Kasumom je proteklih dana uložilo silne napore se Englez što prije vrati u BiH.

Matthias Fanimo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Sarajevo svoj naredni meč igra u petak i to od 18 sati kada će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Leotar, a nema sumnje da povratak Fanima predstavljati "slatku muku" za trenera Sablića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je u posljednja dva susreta vezao remije protiv Širokog Brijega i Veleža te će s eventualna tri boda protiv Leotara napraviti sjajnu uvertiru za gradski derbi protiv Željezničara.

Inače, Fanimo do sada ima pet nastupa u ovoj sezoni računajući kvalifikacije za Konferencijsku ligu i domaće prvenstvo, trenutno je bez učinka, ali samo njegovo prisustvo sigurno ekipu Sarajeva čini snažnijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.