Sarajevu dan više odmora: Nazire se termin sarajevskog derbija

Meč će se igrati na Koševu

Sarajevu dan više odmora: Nazire se termin sarajevskog derbija · Saznajemo

Admin Čaušević

Prvi sarajevski derbi igrat će se na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 10. kola Premijer lige. 

Deseta runda će se igrati u vanrednom terminu, odnosno u utorak i srijedu, 21. i 22. septembra, a već se nazire kada će sastati dva najveća bh. kluba.

Prije derbija na popularnom Koševu igrat će se i susreti devetog gola, a prema svemu sudeći Bordo tim će pred gradski okršaj imati dan više odmora u odnosu na najvećeg rivala.

Sarajevo će svoj meč 9. kola igrati kao domaćin protiv Leotara, taj susret će se igrati u petak od 18 sati.

S druge strane, Željezeničar će utakmicu 9. kola igrati u subotu, 18. septembra kada će na Grbavici biti domaćin Veležu i to od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će se gradski derbi na Koševu igrati u srijedu 22. septembra. Tačna satnica još uvijek nije određena, ali pošto se radi o radnom danu meč će se prema svemu sudeći igrati u večenjim satima.

Inače, 10. kolo donosi još jedan derbi i to u Mostaru. U utorak 21. septembra od 20:10 Velež će dočekati Borac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Zgadite im fudbal opet!
13 7
ZukaZu
Oplodit plavu futu.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi