"Nije isključeno da i u budućnosti igramo u ovoj formaciji, Sablić je zadovoljan igrom i rezultatom"

Abdulah Oruč nakon meča u Mostaru

"Nije isključeno da i u budućnosti igramo u ovoj formaciji, Sablić je zadovoljan igrom i rezultatom"

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 8. kolu Premijer lige BiH remiziralo sa Veležom (1:1).

Velež je poveo golom Brandaa u 49. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Halid Šabanović i to je bilo konačnih 1:1.

Nakon utakmice govorio je trener Sarajeva Abdulah Oruč koji je zadovoljan osvojenim bodom, ali i činjenicom da je u ovom meču Bordo tim imao mnogo širi roster na raspolaganju.

"Povećan je roster, imali smo više mogućnosti. Svakoj ekipi treba širina i vjerujem da ćemo i uskoro još više profitirati jer imamo još igrača koji još uvijek ne mogu da igraju", rekao je Oruč.

Sarajevo je večeras odigralo meč u formaciji 3-4-3, a Oruč ističe da je stručni štab procijenio da klub ima igrače za ovakav način igre.

"Procijenili smo da je najbolje sa ovim igračima da igramo sa trojicom u zadnjoj liniji. Igrali smo 3-4-3 i ništa nije isključeno i da u budućnosti igramo ovako. Svaki sistem ima svoje dobre i loše strane. Nije zacementirano da ćemo igrati i dalje u ovoj formaciji."

U ovom meču Bordo klub ponovo sa klupe nije vodio glavni trener Goran Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Popričali smo nakon utakmice. Sablić je zadovoljan rezultatom. Nema nikakvih primjedbi na ovo gostovanje i igru", rekao je Oruč.

Sarajevo u 9. kolu Premijer lige na Koševu čeka ekipu Leotara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Sta je ****ari sa sportsport niste dozvolili da vam se jaran Pilav komentarise!? Taj ****ar je gori od Vice milu mu njegovu hostaplersku.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti