Konflikt koji traje godinama

Strpljenju dolazi kraj: Rukovodstvu Juventusa stigla nova opomena u vidu snažne poruke

Admin Čaušević

Juventus je užasno ušao u novu sezonu Serije A. Osvojen bod iz tri utakmice je svekako učinak nedostojana najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Minulog vikenda upisan je poraz od Napolija rezultatom 2:1 uz još jednu blijedu partiju i podređeni položaj većim dijelom meča.

Nakon poraza na stadionu Diego Armando Maradona i strpljenju navijača Juventusa je došao kraj. Na Allianz stadionu su izvisili novu parolu.

"Sezona je bitka. Ko će podržati dres? Draga upravo, bez navijača, strasti i odsutnog organizovanog navijanja, taj spektakl je nepristojan. Mi smo Juventus", poručili iz Curve sud.

Na Juventusovom stadionu već godinama nema organizovanog navijanja što se najbolje odrazi i na slabe partije te izostanak dominacije u domaćim susretima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Predsjednik Andrea Agnelli je ušao u otvoreni rad sa Curvom sud kako bi okončao kriminalne radnje na tribini. Iako je istrajao u svom na kraju je uspio spektakl na tribinama pretvoriti u pozorišnu atmosferu.

Juventus će prvu pobjedu u sezoni tražiti gostovanjem Malmeu u Ligi prvaka. Max Allegri neće moći računati na Federica Chiesu, dok su se u tim vratili igrači iz Južne Amerike, ne računajući suspendovanog Juana Cuadrada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.