Novi šamar za Juventus: Napoli došao do sjajnog preokreta i pobijedio Staru damu

Juve i dalje bez pobjede

Novi šamar za Juventus: Napoli došao do sjajnog preokreta i pobijedio Staru damu

E. Čaušević

Napoli je večeras u sjajnoj utakmici nakon preokreta pobijedio Juventus sa 2:1 u meču trećeg kola Serije A.

Stara dama je itekako oslabljena nakon odlaska Cristiana Ronalda i nevjerovatno je da je Juventus nakon tri utakmice i dalje bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Ipak, utakmica je dobro počela za Juventus koji je u desetoj minuti poveo sa 1:0. Morata je iskoristio veliku grešku Manolasa i uspio je da savlada Ospinu i zatrese mrežu domaćeg tima.

U 24. minuti nova šansa za goste. Ovaj put Kuluševski je izašao sam ispred golmana Ospine, ali mu je on fantastično odbranio udarac.

Kuluševski je u samom finišu prvog poluvremena imao novu šansu. Šveđanin je ponovo bio u odličnoj prilici, no i ovaj put Ospina je uspio nekako da zaustavi njegov udarac i spasi Napoli.

Ovi promašaji brzo su se osvetili gostima iz Torina. Napoli je u 57. minuti uspio da poravna na 1:1 kada je Politano savladao golmana Juventusa i vratio je stvari na početak.

Samo tri minute kasnije Napoli je mogao do preokreta. Odličnu priliku imao je Insigne, ali Szczesny je ovaj put uspio da to odbrani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 85. minuti Napoli dolazi do potpunog preokreta. Nakon kornera lopta je došla nekako do Koulibalyja koji je šalje u mrežu za 2:1 i veliko slavlje navijača Napolija.

Juventus je pokušao do kraja da dođe nekako do boda, ali rezultat se nije mijenjao. Napoli je trenutno prvi na tabeli sa devet bodova, dok je Juventus tek na 16. poziciji sa samo jednim bodom iz tri utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj Kean veca opasnost po svoj nego po protivnicki gol...sreca pa Pjanke ne ode tamo,ovi su rastiman orkestar,u Turskoj ce bar uzeti titulu...a tamo ce Dzeko sa Interom,slag na tortu karijere...
11 2
Malmi_Suomi
Šta li će reći italijan iz Cezene, ovaj iz Cazina @JuventinoBK ?
Allegri ti je poručio da što više psuješ i vrijeđaš pa i one koji ne misle kao ti.
♥️♥️♥️
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi