Liga prvaka

Novi gol Ronalda, ali je Manchester United doživio šokantan poraz

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda počeli su sezonu u Ligi prvaka gostovanjem u Švicarskoj kod Young Boysa, gdje su neočekivano izgubili s 2:1.

United je naravno bio veliki favorit u ovom meču, a da nije bilo isključenja Aarona Wan-Bissake, vjerovatno bi engleski velikan otišao kući sa cijelim plijenom. Ovako su bili prisiljeni da brane bod, a na kraju ostali i bez njega.

Gosti iz Manchestera poveli su već u 13. minuti, a gol je naravno postigao Cristiano Ronaldo. Portugalac je stigao do 135. gola u ovom takmičenju u svom 177. nastupu nakon sjajne lopte Bruna Fernandesa.

Izgledalo je tada da će United lako doći do trijumfa, ali sve se promijenilo u 35. minuti. Zbog krvničkog starta Aaron Wan-Bissaka je opravdano dobio direktan crveni karton.

S igračem manje United se branio do 66. minute, a onda je Ngamelu na ubačaj s desne strane matirao De Geuu za povratak na početak.

Ole Gunnar Solskjaer je poslije toga napravio izmjene, izvadio i Ronalda i Fernandesa, te se u potpunosti opredijelio na odbranu gola, kako bi se osvojio barem bod na ovom "teškom" gostovanju.

Nije uspio ni u tome. Lingaard pravi veliku grešku pri dodavnju lopte prema svom golu, a to koristi Siebatcheu i kasno u nadoknadi donosi veliku pobjedu Švicarcima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo da se u ovoj grupi večeras sastaju još Villarreal i Atalanta.

Pogledajte OVDJE gol Ronalda, a OVDJE gol domaćeg tima za 1:1.