Nakon stravičnog loma noge

Elliott uspješno operisan, poznato kada se vraća na teren

S. Grebović

Liverpool je za vikend slavio na gostovanju kod Leeds Uniteda rezultatom 3:0, ali su Redsi tu pobjedu skupo platili.

Za novu pobjedu tima sa Anfielda pogađali su Mohamed Salah, Fabinho i Sadio Mane, a meč je obilježila stravična pobjeda mladog fudbalera Liverpoola Harveya Elliotta.

Elliott je nakon duela sa Strujikom nespretno pao na teren i odmah počeo tražiti pomoć. Mohamed Salah, koji se nalazio u blizini vidio je da je njegov saigrač doživio težak lom noge i od šoka se uhvatio na glavu i pobjegao.

O kakvoj povredi se radilo najbolje pokazuje činjenica da u direktnom prenosu uopšte nije bilo usporenog snimka.

Mladi Englez je brže bolje prebačen u obližnu bolnicu gdje je i operisan, a iz Liverpoola su stigle prve prognoze kada bi se mogao vratiti na teren. Prema neslužbenim informacijama, Elliotta sigurno nećemo gledati prije drugog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista, velika šeta za njega koji se nedavno zacementirao u počenu postavu kod Jurgena Kloppa.

Prošlu sezonu proveo je na posubdi u Blackburnu gdje je upisao sedam golova i 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.