Foto - FC Inter

Trijumf Kraljeva na Meazzi

Courtois fenomenalnim odbranama zaustavio Džeku, Real u 90. minuti došao do pobjede

Midhat Šljivak

Real Madrid pobijedio je kao gost na Giuseppe Meazzi ekipu Intera rezultatom 1:0 pogotkom Rodryga u 90. minuti susreta.

Jako dobar meč viđen je u Milanu. Inter je bio bolji tim, ali na kraju je Real slavio pobjedu pogotkom u posljednjim sekundama meča.

Edin Džeko je imao tri sjajne šanse na ovom meču. Tri puta je bio na korak od pogotka, ali je Thibaut Courtois čudesno branio i zaustavio je bh. dijamanta u večerašnjem meču.

Naravno, nije samo Džeko promašivao. Inter je u prvom poluvremenu imao još nekoliko dobrih šansi. Lautaro, Škriniar, Perišić također nisu bili precizni.

Eder Militao je za Real imao odličnu šansu nakon prekida u prvom poluvremenu, ali nije uspio zabiti.

Nastavak donosi nešto konkretniju igru Reala. Interu je ponestalo ideja u napadu, a Kraljevi su u 90. minuti došli do vodstva i pobjede u ovom meču.

Bila je to jako lijepa akcija, Camavinga je uposlio Rodryga, a mladi Brazilac pogađa za 1:0 i pobjedu gostiju iz Madrida.

U narednom kolu Real Madrid dočekuje Sheriff Tiraspol, dok Inter gostuje Shakhtaru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1. kolo:

Inter - Real Madrid 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.