Džeko: Rekao sam Mourinhu da ću dati sve za Romu, iako mi se mnoge stvari nisu sviđale

Sarajlija je sada u Interu

Džeko: Rekao sam Mourinhu da ću dati sve za Romu, iako mi se mnoge stvari nisu sviđale

A. Čaušević

Edin Džeko je u ljetnom prijelaznom roku nakon šest godina promijenio klub. Iz Rome je prešao u Inter.

Popularni Dijamant je u uvodnim utakmicama za Inter ostavio vrlo dobar dojam te će sigurno biti od velike koristi treneru Simoneu Inzaghiju. 

U razgovoru za Amazon Prime kapiten bh. reprezentacije je govorio o mnogim stvarima kako iz prošlosti tako i sadašnjosti. Počelo je o nadimku Sarajevski labud.

"Sarajevski labud je nadimak koji mi se sviđa. Čuo sam ga u posljednjih šest godina, u posljednjih mjesec dana sve više i više. Djetinjstvo nije bilo lako za mnogo djece u Bosni tokom rata, ali ljudi su izašli iz toga puno jači i ono što sam danas na sportskoj razini nisam očekivao. Zahvaljujući roditeljima postao sam ovakav čovjek, prije svega."

U napadu Nerazzurra će igrati s Lautarom Martinezom, drugim Argentincem nakon što je ranije nastupao sa Sergiom Aguerom u Manchester Cityju.

"Kvalitetni igrači uvijek mogu igrati zajedno i bilo mi je super s Aguerom, kao i njemu sa mnom. Ako uradim ovdje s Lautarom ono što smo učinili Aguero i ja, onda ću biti sretan. Lautaro je sjajan igrač i nadamo se da ćemo učiniti velike stvari za Inter."

Oglasi

Govorio je i o odlasku iz Rome, razgovoru sa Joseom Mourinhom te prelasku u Inter.

"Bilo je pregovora s Interom barem dva ili tri puta u svojoj karijeri. Nisam sada očekivao dolazak jer sam imao još jednu godinu u Rimu, rekao sam treneru Mourinhu da sam dao što sam mogao Romi, a čak i da mi se mnogo stvari nije svidjelo u posljednjih šest mjeseci."

"Ali, mnogo poštujem Mourinha i Romu koja mi je dala toliko toga na čemu se mogu samo zahvaliti. Rekli su mi da mi ne bi produžili ugovor, a vidio sam puno povjerenja u mene u Interu, gdje misle da još uvijek mogu dati mnogo.

"Upoznao sam predsjednika Stevena Zhanga prije nekoliko godina u Milanu i pitao me bih li se vidio dobro u Milanu. Prošle godine vidio sam ga u utakmici protiv Intera i oni su već bili prvaci Italije. Čestitao sam mu i rekao mi je da bi dolaskom u Milano mogao osvojiti Scudetto".

Prisjetio se i svojih igara iz Wolfsburga gdje je bio prvak Njemačke te Manchester Cityja gdje je stekao status svjetske zvijezde.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Wolfsburgu nismo bili favoriti. Trening s Magathom, jakim trenerom, bio je jako težak. Na kraju je momčad osvojila prvenstvo i to je jedino važno. U Cityju smo bili snažni i morali smo pobjeđivati i osvojiti titulu. Mancini je doveo je mnogo sjajnih igrača. Gotovo smo uvijek igrali s dva napadača, igrao sam puno, ali kad nisam igrao, pitao sam trenera zašto. Osvojili smo prvenstvo i FA Cup i samo mu se moram zahvaliti."

Džeko je dodao da ne osjeća težinu što mora zamijeniti Romelua Lukakua u napadu, već da samo misli na tim i kako da pomogne timu. Naglasio je i da jedva čeka nastupe u Ligi prvaka. Prvi ispit će biti itekako težak jer na San Siro stiže Real Madrid.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Hajde razbi veceras real smrdljivi nek Mourinho vidi koliko jos mozes.
14 1
Mackintosh
U penziju jarane, protiv Kazakstana nisi mogo vola da ubodes
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi