Foto - EPA

Rukovodstvo kluba u dilemi

Podjele u Barceloni zbog Koemana

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Barcelone podijeljeno je kada je u pitanju budućnost nizozemskog trenera Ronalda Koemana u klubu.

Na današnjem sastanku navodno se raspravljalo o otkazu Koemanu i među čelnim ljudima kluba.

Kako tvrdi list AS, predsjednik Joan Laporta i Rafael Yuste žele da se riješe Koemana, ali sa druge strane Nizozemac ima jaku podršku drugih.

Direktor fudbala Matieu Alemany i tehnički sekretar Ramon Planes smatraju da je nizozemski trener mnogo manje zlo od situacije koja je trenutno u klubu i oni su za njegov ostanak.

Ako bi se na kraju ipak postigao dogovor čelnika katalonskog velikana o otkazu 58-godišnjem stručnjaku, Barcelona će mu morati isplatiti 12 miliona eura odštete.

Također, Barcelona već ima i spremnog čovjeka koji bi zauzeo mjesto privremenog trenera. To je Jordi Cruyff koji odnedavno ima ulogu savjetnika u Barci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cruyff je u trenerskoj karijeri vodio Maccabi iz Tel Aviva, a radio je dvije sezone u Kini i kao selektor Ekvadora.

Kao fudbaler je prošao omladinske selekcije katalonskog diva, igrao je i za prvi tim, a nastupao je još za Manchester United, Celtu, Alaves, Espanyol, Metalurg Donetsk i Vallettu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.