Premiership

Redsi neumoljivi, slavio i Arsenal, Pep Guardiola i City proklinju VAR

Edmir Škorić

Četiri susreta petog kola engleske Premier lige odigrana su danas od 16 sati.

Liverpool je na Anfieldu ugostio Crystal Palace i na kraju trijumfovao s 3:0, no nije bilo baš rutinski i tako lako za domaćina kako možda pokazuje konačan rezultat.

Tek krajem prvog dijela je slomio otpor gostiju. Salahov udarac odbranio je golman Palacea Guaita, a odbijenu loptu u mrežu šalje Mane, da bi tek u 78. minuti Salah postigao gol kojim je riješio pitanje pobjednika. Egipćaninu je to bio četvrti ovosezonski gol u Premier ligi.

U 90. minuti lijep pogodak Nabyja Keite, koji je uhvatio jednu odbijenu loptu na volej i okončao sav posao.

Arsenal je preživio teško gostovanje kod uvijek neugodnog Burnleyja, te je slavio s minimalnih 1:0, što je Topnicima druga uzastopna pobjeda nakon tri poraza na startu sezone.

Junak je Martin Odegaard, koji je u 30. minuti majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Najveće razočarenje priredio je Manchester City, koji je na Etihadu odigrao samo 0:0 sa Southamptonom. Čak je bio dosuđen i penal za goste, pokazan direktan crveni karton Walkeru, ali je VAR sve to poništio, pa se City spasio eventualnog poraza.

U nadoknadi se zatresla mreža Southamptona, ali je Sterling bio u ofsajdu, pa je VAR ukrao slavlje Pepu Guardioli i njegovim izabranicima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najefikasniji je bio meč Norwicha i Watforda. Gosti su slavili s 3:1 protiv Kanarinaca koji i dalje ne znaju za pobjedu.

Ranije je odigran duel Wolverhamptona i Brentforda (0:2), jučer je završen duel Newcastlea i Leedsa (1:1), dok će kasnije snge odmjeriti Aston Villa i Everton. Sutra su na programu tri utakmice - Brighton i Leicester, West Ham i Manchester United te Tottenham i Chelsea u derbiju Londona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.