Dijamant zabio dva gola

Inzaghi objasnio zašto je morao uvesti Džeku u igru: "Mislio sam da ga odmorim, ali..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su na svom terenu deklasirali Bolognu sa 6:1 u meču četvrtog kola Serije 

Inter je lakše od očekivanog došao do nova tri boda, a još jedan sjajan meč odigrao je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zabio dva gola.

Džeko je počeo utakmicu s klupe za rezervne igrače jer ga je Simone Inzaghi želio odmoriti, ali je Dijamant ušao na teren kada se povrijedio Correa.

Bh. napadač je u drugom poluvremenu zablistao i s dva gola je potvrdio pobjedu Intera. Džeko je prvi gol zabio u 63. minuti za 5:0, a samo pet minuta kasnije pogodio je za 6:0.

Nakon utakmice Inzaghi je potvrdio da mu je cilj bio da Džeku odmori, ali je i objasnio zašto nije uveo Alexisa Sancheza umjesto povrijeđenog Corree.

"Alexis je trenirao s ekipom, ali nije još spreman za neku veću minutažu. Imao sam namjeru da odmorim Džeku, ali kada smo izgubili Correu shvatio sam da Alexis ne može igrati 70 minuta i uveo sam Džeku. Važno je da sam barem uspio da odmori Calhanoglua i Perišića", rekao je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter nakon četiri kola ima deset osvojenih bodova i trenutno se nalazi na prvoj poziciji.

Inzaghijev tim već u utorak očekuje novi meč Serije A kada će gostovati u Firenci kod ekipe Fiorentine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.