FOTO: HRK Grude

Premijer liga BiH za rukometašice

Derbi u Grudama bez pobjednika, Ilidža se vratila trijumfom, Knežopoljka slavila u komšijskom duelu

Haris Zilić

Počela je nova sezona u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Prvo kolo donijelo je i derbi meč između Gruda i Hadžića, koji je okončan rezultatom 26:26. U veoma borbenoj utakmici najbolji pojedinci kod gošći bile su Adna Halebić sa osam golova i Anisa Sleimović sa 15 odbrana. Kod Gruđanki izdvojile su se Ilić, Petković.

Ilidža je povratničku sezonu u društvo najboljih otvorila trijumfom u Trebinju protiv Leotara, dok je Knežopoljka u komšijskom duelu savladala Miru iz Prijedora.

Krivaja je bila bolja od Zrinjskog, Jedinstvo Brčko od Katarine, dok je aktuelni prvak Borac kolo otvorio u petak trijumfom protiv Izviđača.

Rezultati 1. kola:

ŽRK Borac Banja Luka - ŽRK Izviđač CO Ljubuški 39:27

HRK Grude - RK Hadžići Interlogistic 26:26

ŽRK Knežopoljka Dubica - ŽRK Mira Prijedor 23:20

HŽRK Zrinjski Mostar - ŽRK Krivaja Zavidovići 24:30

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

ŽRK Leotar - ŽRK Ilidža 21:27

HRK Katarina - ŽRK Jedinstvo Brčko 18:36

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.