Vikend u PLBiH za rukometašice u znaku derbija u Banja Luci

Borac i Grude možda odlučuju o tituli

Vikend u PLBiH za rukometašice u znaku derbija u Banja Luci

H. Zilić

Za vikend se igraju utakmice 15. kola PLBiH za rukometašice.


Kolo će biti u znaku derbija u Bnaja Luci, gdje će se sastati dvije prvoplasirane ekipe Borac i Grude. Pobjednik iz ovog duela napravio bi ogorman korak prema tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

RK Hadžići Interlogistic također ima svoju računicu kada je u pitanju vrh tabele, a ovo kolo gostuju u Dubici kod mlade ekipe Knežopoljke. Slična je situacija i sa Krivajom koja dočekuje Zrinjski i u ovaj duel ulaze kao favoritkinje.

Zanimljivo će biti u Mostaru, gdje Katarina dočekuje Miru iz Priejdora. Nakon trijumfa u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, rukometašice Katarine bi eventualnom pobjedom protiv Mire skoro pa osigurale opstanak u PLBiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Takpđer će zanimljivo biti i u Brčkom, gdje Jedinstvo dočekuje Goražde. Ova utakmice rezultatski je bitna gošćama koje su trenutno fenjeraši u prvenstvu.

U ovom kolu slobodna je ekipa Izviđača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi