Paklena završnica PLBiH za rukometašice: Tri kluba u borbi za titulu, tri kluba u borbi za opstanak

Očekuje nas uzbudljivih mjesec dana

Paklena završnica PLBiH za rukometašice: Tri kluba u borbi za titulu, tri kluba u borbi za opstanak

H. Zilić

Nakon trijumfa RK Hadžići Interlogistic protiv Borca rezultatom 24:28 očekuje nas najuzbudljiviji finiš PLBiH za rukometašice u posljednjih nekoliko sezona.


Tri kluba su u utrci za naslov, a to su Grude, Borac i Hadžići Interlogistic, a tri kluba su u borbi za opstanak Zrinjski, Katarina, Goražde.

Do kraja su četiri kola, Hadžići i Grude imaju međusobni duel, dok će Borac također imati nezgodan raspored.

Naredno kolo može dati neke odgovore. Osice putuju u Mostar ekipi Zrinjskog, a pored toga, Borac čeka domaći meč sa odličnom ekipom Mire koja u svojim redovima ima četiri reprezentativke, a u posljednjem kolu putuju ponovo u Mostar na megdan Katarini, kojoj će možda ta utakmica biti ili ne biti u borbi za opstanak.

Hadžićanke pored Gruda, čekaju i Goražde, te Miru, ali idu u goste također Zrinjskom koji se bori grčevito za opstanak.

Gruđanke imaju svoju računicu, a pored Hadžićanki, očekuju ih dueli sa Krivajom, Knežopoljkom i sa Zrinjskim.

Dakle, Zrinjski bi mogao odraditi dosta toga oko borbe za titulu. Plemkinjama jedno iznenađenje znači veliki korak prema opstanku, a ostalim ekipama veliki korak unazad u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Teren, parket i prava rukometna borba u finišu PLBiH u godini kad smo formirali i žensku seniorsku reprezentaciju.

Već narednog vikenda očekujemo prve borbe na terenu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi