Foto - Screenshot

Abraham postigao sjajan gol

Naslijedio je Džeku i već je postao miljenik navijača: Večeras je zabio gol karijere

Midhat Šljivak

Tammy Abraham doveo je Romu u vodstvo od 1:0 u susretu protiv Udinesea.

Engleski napadač koji je tokom ljeta stigao u Romu kao zamjena za Edina Džeku zabio je svoj drugi gol sezone i to kakav.

Calafiori je probio odbranu Udinesea po lijevoj strani, ubacio je loptu prema Abrahamu koji je bio u poprilično teškoj situaciji, okrenut leđima prema golu.

To ga nije spriječilo da postigne spektakularan gol. Petom u padu je pogodio i doveo je svoj tim u vodstvo.

Navijači Rome su naravno oduševljeni ovim potezom i ovo je za napadača rimskog tima vjerovatno i najljepši gol u karijeri.

Pogledajte ovu majstoriju OVDJE.

Tammy Abraham će za nekoliko dana proslaviti 24. rođendan i prelazak u Romu iz Chelseaja očigledno mu je pravi potez za karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi je napadač tima kojeg predvodi Jose Mourinho, a u Chelseaju je dobijao malo prilike da pokaže šta zna.

Pored londonskih Plavaca Abraham je tokom karijere igrao na posudbama u Swanseaju, Bristol Cityju i Aston Villi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.