Ništa od kazne zbog pokretanja Superlige

UEFA odustala od istrage protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa

Endin Čaušević

Pojedini evropski klubovi prije nekoliko mjeseci šokirali su fudbalsku javnost objavom da žele pokrenuti novo takmičenje - Superligu.

Superliga je planirana kao takmičenje za one najbogatije klubove u Evropi, a 12 klubova bili su potpisnici da se pokrene novo takmičenje.

Međutim, tada se digla velika prašina jer su navijači žestoko negodovali protiv tog takmičenja, a i UEFA je bila izričito protiv.

Nakon protesta navijača od ideje Superlige odustali su Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Inter i Milan. Međutim, Real, Barca i Juve i dalje su u "toj priči" oko Superlige.

UEFA je bia zadovoljna reakcijom klubova koji su se povukli iz ovog takmičenja, dok su Barcelona, Real Madrid i Juventus ostali i dalje u svemu tome, a iz UEFA-e su tada najavili žestoke kazne.

Međutim, ubrzo nakon toga postalo je jasno da UEFA ne može kazniti ove klubove zbog toga što i dalje žele da osnuju Superligu i ubrzo se sve smirilo.

UEFA je sinoć i zvanično objavila da su odustali od istrage protiv ova tri kluba i da je evidentno da Barca, Real i Juve neće biti kažnjeni jer za to nemaju nikakvu osnovu iz UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Špekulisalo se čak da će ovi klubovi biti izbačeni iz svih evropskih takmičenja, ali sada je jasno da su to bile samo prijetnje iz UEFA-e kako bi što prije pokušali da "ubiju" ideju oko Superlige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.