Smatra da nema goreg od njega

Canizares "razapeo" Koemana: Ispričao je ono što svi drugi misle, ali ne usude se reći

Edmir Škorić

Legendarni golman Valencije Santiago Canizares imao je samo loše riječi o Ronaldu Koemanu.

Nekadašnji španski golman je imao priliku da u Valenciji radi sa Ronaldom Koemanom i smatra da je Nizozemac najgori trener s kojim je sarađivao.

"Branio sam u Valenciji 10 godina i u tom periodu sam sarađivao sa osam različitih trenera, ali Koeman je ubjedljivo najgori sa kojim sam sarađivao. Nije znao kako upravljati ekipom, niti je donosio prave odluke. U taktičkom smislu nije znao da objasni osnovna uputstva za ono što od njih očekuje na terenu. Bio je očajan i u fizičkim pripremama", rekao je Canizares.

Koeman od dolaska u Barcelonu nije skoro ništa napravio, a mnogi ga vide kao glavnog krivca za potpuni raspad katalonskog velikana kada su rezultati u pitanju.

Nizozemac je u ljeto 2020. godine imenovan za trenera Barcelone i unatoč silnim porazima do nedavno je sve oko sebe uvjeravao da je on jedini taj koji može da spasi Barcelonu i da joj donese trofeje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon 3:0 poraza od Benfice u srijedu u Ligi prvaka, sve je izvjesnije da će Koeman dobiti otkaz. Prema pisanju španskih medija, on će za vikend u derbiju protiv Atletica posljednji put voditi Barcelonu.

Favoriti za klupu Barce su Roberto Martinez i Xavi Hernandez, a spominje se i ime nekadašnjeg trenera Juventusa Andree Pirla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.