Trojica trenera su rekla 'da' Barceloni
Foto - EPA

Ko će naslijediti Koemana?

Trojica trenera su rekla 'da' Barceloni

M. Šljivak

Ronald Koeman uskoro će dobiti otkaz na klupi Barcelone.

Rukovodstvo katalonskog tima uručit će otkaz nizozemskom stručnjaku vjerovatno već tokom vikenda i uveliko se traži njegova zamjena.

Brojni treneri povezivali su se sa klupom katalonskog velikana. Argentinac Marcello Gallardo odbio je poziv, a novinar lista Sport Toni Juanmarti tvrdi da su trojica kandidata rekla 'da'.

To su legenda Barcelone Xavi Hernandez, aktuelni belgijski selektor Roberto Martinez, te nekadašnji trener Juventusa Andrea Pirlo.

Sa njima su već ostvareni određeni kontakti. Svi su načelno pristali i neko od njih bi se mogao naći na klupi Barcelone.

Roberto Martinez je najveći favorit. On je velika želja Joana Laporte, a treba istaći da predsjednik kluba nije posebno oduševljen idejom o angažmanu Xavija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta smatra da je legendarni fudbaler neiskusan za vođenje tima i vjeruje da bi Xavi trebao sticati iskustvo na klupi B tima.

Andrea Pirlo je jedini slobodan trener u ovom trenutku. Njegov angažman bi se mogao najlakše završiti i vidjet ćemo hoće li neko od ovih trenera zamijeniti Koemana na klupi katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ako im ona kompanija iz Dubaja plati sav dug + ulozi 500 miliona kao sto se pise, stvari ce se u potpunosti promijeniti.
4 0
emirduvnjak
Samo zuco nek ide
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi