Odluka je donijeta!
Foto - EPA

Koemanu otkaz

Odluka je donijeta!

M. Šljivak

Ronald Koeman naredne sedmice više neće biti trener Barcelone.

Nizozemski stručnjak izgubio je podršku rukovodstva kluba i njemu će biti uručen otkaz.

Katalonski mediji pišu da će Barcelona odluku o smjeni Koemana saopštiti nakon meča sa Atleticom u subotu, a ujedno će ovo biti posljednji meč u kojem će 58-godišnjak imati ulogu glavnog trenera.

Zbog suspenzije on neće biti na klupi u ovom meču i više neće ni sjedati na nju jer je rukovodstvo kluba donijelo odluku o njegovom otkazu.

Barcelonu će otkaz Koemanu koštati 12 miliona eura, a katalonski velikan već pregovara sa potencijalnim nasljednicima.

Oglasi

Favoriti za klupu su Roberto Martinez i Xavi Hernandez, a spominje se i ime nekadašnjeg trenera Juventusa Andree Pirla.

Joan Laporta bijesan zbog sastava u meču protiv Benfice

Predsjednik Barcelone Joan Laporta bijesan je na Ronalda Koemana zbog sastava kojeg je izveo u meču protiv Benfice.

Laporta je izuzetno ljut što je Nizozemac promijenio formaciju i što je mlade igrače Nica i Gavija ostavio na klupi za rezerve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski radio tvrdi kako predsjednik i trener više ne razgovaraju i jasno je da je Koeman na izlaznim vratima kluba.

Ronald Koeman je Barcelonu preuzeo u augustu prošle godine. Ekipu je vodio 62 puta i ima učinak od 37 pobjeda, 13 poraza i 12 neriješenih rezultata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...svima nam je odvratan Koeman zbog odnosa prema Pjanicu,ali treba biti iskren i reci da je on izvukao maksimum iz ove limitirane ekipe sastavljene od mladih i neiskusnih igraca i isluzenih starih raga na zalasku karijera...to razumije svako ko se imalo razumije u fudbal...s obzirom na igracki kadar i finansijske probleme kluba njegovi rezultati uopste nisu losi...problem je to sto je Barcelona imala jednu generaciju koja se zadesi jednom u 100 godina,pa su se ovi mladji navijaci navikli na trofeje i misle da Barcelona mora uvijek da bude najbolja...oni malo stariji koji se sjecaju Barcelone prije 2005. godine znaju da se radilo o ekipi koja cesto nije mogla da prodje ni grupu u LP...
11 31
tex_willer
Hahahah nek' ide u Penal Madrid. Da ih malo popravi.... Hahahah
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi