Više nema granica: Koeman u Lisabonu ponizio igrača koji je spasio Barcelonu ovog ljeta

Nije to zaslužio

Više nema granica: Koeman u Lisabonu ponizio igrača koji je spasio Barcelonu ovog ljeta

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone u srijedu su doživjeli debakl na gostovanju kod Benfice gdje su poraženi sa 3:0.

Katalonski klub nakon dva odigrana kola grupne faze Lige prvaka nema bodova na svom kontu što je nešto nezapamćeno.

Na udaru žestokih kritika nakon meča u Lisabonu našao se Ronald Koeman za kojeg navijači Barcelone priželjkuju da će u narednim danima dobiti otkaz jer je pokazao ponovo da nije pravi izbor za trenera ovog tima.

Joan Laporta je nakon meča ušao u svlačionicu kako bi razgovarao s igračima, a španski mediji prenose da s Koemanom uopšte nije želio ni da se pozdravi što dovoljno govori u kakvoj situaciji je Nizozemac.

Ono što je najviše povrijedilo navijače Barcelone jeste način na koji je Koeman ponizio Gerarda Piquea na ovoj utakmici.

Pique je na terenu bio samo pola sata, a onda je Koeman umjesto njega uveo Gavija. Mnogi su mislili da je Pique povrijeđen, ali nakon utakmice potvrđeno je da je sve u redu s njim.

Pique je bio izuzetno ljut zbog ove izmjene i načina na koji ga tretira Koeman nakon svega što je dao za ovaj klub.

Da stvar bude gora Koeman je u odbranu "povukao" Frenkieja de Jonga što je bio katastrofalan potez s obzirom da je on bio ponajbolji igrač Barcelone u ofanzivi u tih pola sata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman je nakon meča rekao da se bojao da bi Pique mogao da dobije drugi žuti, odnosno crveni karton, ali je svima bilo jasno da je to samo izgovor za očajnu izmjenu koju je napravio.

Podsjećamo, Pique je nedavno pristao na nevjerovatno smanjenje plate kako bi Barca mogla registrovati nova pojačanja, te sigurno nije očekivao da će se trener tako ponašati prema njemu nakon svega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Pique je odavno rupa,ko hoce da vidi.
5 0
Dzematlija
Kakav strateg ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi