Benzema novinarima

"Mbappe mi je to sam rekao, doći će u Real Madrid"

Edmir Škorić

Najbolji strijelac Real Madrida, Karim Benzema, uvjeren je da će njegov sunarodnjak Kylian Mbappe pojačati redove najtrofejnijeg evropskog kluba.

Mbappe je Realova želja odavno i tu nema nikakvih tajni. Pokušavali su u Realu da ga dovedu prošlog ljeta, ali PSG je odbijao sve nalete Madriđana, mada nije isključeno da talentovani Francuz na kraju sezone kao slobodan igrač pojača Kraljeve.

Tome se nada i Benzema, uvjeren da će njegov kolega iz francuske reprezentacije "prije ili kasnije" doći u Real.

"On je to sam rekao, želi da proba nešto novo u svojoj karijeri. Jednog će dana igrati za Real Madrid. Ne znam tačno kada, ali uvjeren sam da hoće i da je to samo pitanje vremena", poručio je Benzema.

Mbappe je jedan od najtalentovanijih igrača na svijetu i mnogi su mišljnje da će već na ljeto zaigrati u dresu slavnog tima iz Madrida.

Ove sezone je Mbappe u Ligi 1 postigao četiri gola uz tri asistencije na osam mečeva, no u Ligi prvaka još uvijek nije postigao gol nakon dva odigrana kola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu inostrani mediji bruje o nezadovoljstvu Mbappea, koji je nedavno nakon što je napustio igru svom saigraču Gueyeu na klupi požalio kako mu Neymar ne dodaje loptu.

Sve to ide u prilog Florentinu Perezu i Real Madridu, no vidjet ćemo hoće li se na kraju dogoditi ono što svi navijači žele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.