Među najboljim je ikad, sedmično zaradi 250.000, a osam godina nosi isti model kopački, čisti ih sam

Čisti ih i polira prije i poslije svakog treninga

Među najboljim je ikad, sedmično zaradi 250.000, a osam godina nosi isti model kopački, čisti ih sam

A. Čaušević

Postoje vrhunski igrači koje slava ne promijeni, oni  koji ne odstaju od radne etike koja ih je dovela do vrha. Možda i jesu toliko uspješni i smatraju se najboljim u historiji fudbalske igre. 

U modernom fudbalu kada igrači zarađuju ogroman novac svjetske zvijezde klubovi su primorani da angažuju veći broj ekonoma koji su zaduženi za održavanje i čišćenje opreme fudbalera.

Da neki fudbaler koji igra u možda najglamuroznijem klubu na svijetu sam sebi čisti kopačke, uz to zarađuje miliona eura mjesečno, čini se nepojmljivim. Međutim, za sve ima izuzetak.

U razgovoru za Goal.com krajem septembra Toni Kroos je otkrio da praktično nosi isti model kopački još od 2013. godine. U pitanju je Adidasov model pro11.

"To je zaista pomalo posebno. Nisam vidio nekog drugog igrača Reala koji čisti kopačke svaki dan i priprema ih kao ja", govori sjajni Nijemac.

"Kod mene je to malo posebno jer su mi kopačke najvažnija stvar na terenu. Mislim na sebe više nego na druge igrače. Jednostavno se osjećam ugodno u ovim kopačkama. Mislim da je zbog boje i materijala."

Oglasi

"Sada, svako mjesec ili dva mijenjaju boje, materijal...Za mnoge igrače to nije problem, daju im nove kopačke i igraju u njima narednog dana."

"Ja sam malo drugačiji, moram da se osjećam veoma, veoma ugodno."

"Počeo sam prije sedam ili osam godina u ovim kopačkama. Za mene su savršene. Bijele su, volim bijelo, materijal je savršen, ne želim druge. Zeleno, crveno, takve kopačke nisu moji favoriti."

"Dobro se brinem o njima, pripremam ih prije svakog treninga. Čistim ih nakon toga pa da budu spremene za naredni dan. Nisam vidio da neki drugi igrač to radi."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zarovili smo se u prošlost i pronašle Kroosove fotografije od 2013. godine kako u dresu Njemačke tako i Real Madrida i pokazalo se da je sjajni veznjak zaista igrao u istom modelu kopački sve vrijeme.

Inače, Kroos je jedan od najboljih veznjaka u historiji fudbalske igre i već deset godina pruža vrhunske partije. S Nijemcima je bio prvak svijeta 2014. godine, bio je i član čuvene generacije Reala koja je osvojila tri Lige prvaka u nizu. Sedmično zarađuje oko 250.000 eura, ali je i dalje ostao vjeran svojim principima te ga slava i bogatstvo nisu promijenili. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vagabundo88
Kakav si ti onda fidbaler kad ti kopacke za 8 godina napor ih treninga i utakmica i dalje citave.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi