Donio preokret Interu nakon ulaska s klupe

Džeko zablistao protiv Sassuola, pa poručio: Najlakše je osuđivati dok sjediš u fotelji ispred TV-a

Endin Čaušević

Edin Džeko večeras je bio junak Intera u gostujućoj pobjedi protiv Sassuola.

Inter je uspio da slavi na Mapei stadionu sa 2:1 iako je Sassuolo imao prednost od 22. minute golom Berardija iz penala.

Međutim, Inzaghi je u 57. minuti odlučio napraviti četiri promjene, a na teren je posao i Edina Džeku koji je samo 30 sekundi kasnije iz prvog dodira s loptom pogodio za 1:1.

Džeko je u 78. minuti uspio da izbori i penal za svoj tim, a precizan s bijele tačke bio je Lautaro Martinez koji je tako donio Interu pobjedu od 2:1 i nova tri boda.

Nakon utakmice Džeko je dao izjavu za italijanske medije i poručio je da za njega nije iznenađenje što je sjajno počeo sezonu jer je vjerovao u svoje kvalitete. Džeko je zabio šest golova u sedam utakmica što je po prvi put da je neki igrač Intera to napravio nakon Ronalda iz sezone 1997/98.

"Očekivao sam da ću ovako otvoriti sezonu jer znam kakve kvalitete imam i zato me je Inter doveo. Uvijek dajem maksimum bez obzira da li igram od prve minute ili počinjem s klupe", rekao je Džeko i nastavio.

"Ušli smo u igru da napravimo razliku na terenu i našoj igri i to je ono što je trener tražio od nas prije izmjena. Kada uđeš moraš dati 100% od sebe, a to smo uradili i isplatilo nam se na kraju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter u Seriji A igra odlično dok u Ligi prvaka ne blistaju baš previše i imaju samo jedan osvojen bod. U domaćem prvenstvu daju u prosjeku dva gola po meču, dok u Ligi prvaka još uvijek nisu zatresli mrežu protivnika.

"Nemamo objašnjenje za to. Najlakše je osuđivati dok sjediš u fotelji ispred TV-a. Nažalost, nismo dali gol u Ligi prvaka, ali ovo večeras je veoma bitna pobjeda u Seriji A", zaključio je Dijamant.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.