Dijamant u vrhunskoj formi

Inter objavio koliko je Džeko tačno proveo vremena na terenu prije gola za 1:1

Endin Čaušević

Edin Džeko bio je sinoć junak Intera u gostujućoj pobjedi protiv Sassuola.

Inter je na gostovanju uspio da pobijedi sa 2:1, a ponajviše zahvaljujući odličnoj igri Džeke koji je na teren ušao u 57. minuti.

Sassuolo je vodio golom Berardija od 22. minute, ali je Inter u drugom poluvremenu uspio da dođe do preokreta i važne pobjede. Odlučujući trenutak desio se u 57. minuti kada je Inzaghi uveo na teren bh. napadača koji je donio preokret.

Džeko je već u prvom kontaktu s loptom uspio da postigne sjajan gol glavom za 1:1 nakon odličnog centaršuta Perišića.

Inter je danas na Twitteru objavio video Džekinog gola i potvrdili su da je bh. napadaču trebalo tačno 33 sekunde da postigne pogodak nakon što ga je Inzaghi uveo u igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je i u 78. minuti bio u centru pažnje kada je izborio penal, a pogodak s bijele tačke za 2:1 postigao je Lautaro Martinez.

Dijamant je na dosadašnjih sedam mečeva zabio već šest golova što je zaista impresivno. Dovoljno je samo reći da je u cijeloj prošloj sezoni u Seriji A postigao sedam pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.