La Gazzetta dello Sport posvetila naslovnicu Džeki uz samo dvije riječi!

Briljirao sinoć protiv Sassuola

La Gazzetta dello Sport posvetila naslovnicu Džeki uz samo dvije riječi!

E. Čaušević

Inter je sinoć u gostima nakon preokreta pobijedio Sassuolo sa 2:1, a junak milanskog kluba bio je Edin Džeko.

Inter je sinoć gubio od Sassuola sa 1:0 kada je Berardi pogodio s bijele tačke, ali su gosti u drugom poluvremenu uspjeli da dođu do preokreta.

Odlučujući trenutak meča desio se u 57. minuti kada je Simone Inzaghi napravio čak četiri izmjene, a na teren je poslao i Edina Džeku što se ispostavilo kao fantastičan potez.

Samo 30 sekundi kasnije Dijamant je iz prvog dodira s loptom postigao sjajan gol glavom za 1:1 nakon odličnog centaršuta Perišića.

Džeko je u centru pažnje bio i u 78. minuti kada je na iskustvo uspio da izbori penal za svoj tim. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Lautaro Martinez koji je pogodio za 2:1 i važnu pobjedu aktuelnog prvaka Italije.

Nakon utakmice Džeko je dobio mnoštvo pohvala na svoj račun jer je pokazao da je u fantastičnoj formi iako ima već 35 godina. I ugledna La Gazzetta dello Sport posvetila je jutros svoju naslovnicu Džeku uz jednostavan naslov: "Magični Džeko".

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći da je Džeko prvi fudbaler Intera koji je zabio šest golova u prvih sedam kola još od legendarnog Ronalda koji je to uspio da uradi u sezoni 1997/98.

Također, Džeko dijeli trenutno prvu poziciju liste strijelaca sa šest postignutih golova koliko ima i Ciro Immobile.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BigBabo
Dzeko nije bas neki igrac al eto.
2 16
Mackintosh
Da zna dat gola i Kazakstanu, dobio bi cijelu stranu
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi