Trijumf Rossonera

Milan slavio u Bergamu i zaliječio rane od Atletica

S. Grebović

Fudbaleri Milana su nakon nesretnog poraza sredinom sedmice od Atletica došli do važne pobjede u Seriji A na teškom gostovanju.

Rossoneri su u posljenjih osam minuta meča protiv Jorgandžija primili dva gola i na taj način su nesretno izgubili.

Taj poraz je bio posebno bolan budući da je Suarez sa penala duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za veliku pobjedu svog tima.

Večerašnjom pobjedom u gostima protiv Atalante (3:2) je sasvim sigurno dobrim dijelom zaliječila te rane.

Počelo je fenomenalno po crveno crne koji su došli do gola već u prvoj minuti kada je nakon velike greške golmana domaćih pogodio Calabria.

Dvije minute prije kraja prvog dijela prednost gostiju je uduplao sjajni Sandro Tonali.

Milan je u nastavku uspio da dođe i do trećeg gola kojeg je postigao Leao nakon jedne kontre, a Portugalca je prethodno uposlio Hernandez, ali se domaći nisu predavali.

Gasperinijev tim je do kraja preko Zapate sa penala u 86. i Pašalić uspio da ublaži poraz, ali to je bilo sve večeras od njih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 7. kolo

Atalanta - Milan 2:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.