Milan s igračem manje dugo vodio protiv Atletica, na kraju u ludoj završnici izgubio

Rossoneri imaju za čim da žale

Milan s igračem manje dugo vodio protiv Atletica, na kraju u ludoj završnici izgubio

E. Škorić

Nogometaši Milana skoro osam godina čekali su da ponovo zaigraju u Ligi prvaka.

Nakon što su se poslije dugo godina vratili u elitu, Rossoneri su večeras odigrali prvi meč na San Siru uz zvuk dobro poznate himne Lige prvaka. Unatoč tome što je rival bio prvak Španije Atletico Madrid i što je od 29. minute igrao s igrače manje, Milan je igrao dobro, ali je u finišu ponestalo snage, a gosti su to iskoristili i uz malo sreće došli do preokreta i pobjede.

Domaći su na startu pokazali da su izuzetno motivisani za ovu noć, a nakon 20 minuta stigli su do pogotka. Rafael Leao je prizemnim udarcem matirao Jana Oblaka za veliko slavlje na kultnom San Siru.

Devet minuta kasnije neoprezni Franck Kessie dobija drugi žuti karton, pa je morao pod tuš prije vremena, dok je svom timu ostavio 60 minuta paklene i žestoke borbe protiv izuzetno jakog rivala.

U nastavku je Atletico očekivano krenuo na sve ili ništa, stezao se obruč oko domaćeg gola, da bi u 85. minuti Griezmann uspio postići pogodak za 1:1.

U nadoknadi velika drama, dosuđen je penal nakon što je Kalulu igrao rukom u šesnaestercu domaćih, a Luis Suarez donosi veliku pobjedu Madriđanima.

Milan je, podsjetimo, u prvom kolu poražen na Anfieldu od Liverpoola, dok je Atletico odigrao mršavih 1:1 s Portom. Italijanskom velikanu slijede dva meča sa Portom, a Atletico će igrati protiv Liverpoola mečeve 3. i 4. kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/ronaldmorgan_/status/1442933252734341120[/twitter]

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Kakva pljacka sunce ti ljubim Atletiko igra najruzniji fudbal ikada
12 0
Salence
Najbolja utakmica Milana zadnjih nekoliko godina(do zadnjih 15 minuta)!Svaka čast,fenomenalna predstava!!!Već nekoliko utakmica se zna da Kessie nije glavom u igri(rekao sam sinu pet minuta prije druge žute da će je fasovat'...)...toliko je u novcu da igra ispod Milanovog prosjeka.Šteta,velika šteta....upropastiće karijeru...Tonali top!Leao top!Diaz.....životna forma,dečko igra ko' zvrk,fantastičan je!!(Rossoneri se za vikend zahvaljivali Interu što su potpisali Hakanoglua)Tomori,Bennacer,Theo....ekipa zaista ima pravo pucati na scudetto.Kapa dole,super nastup,je be š poene,bit će poena!!!!!!!FORZA MILAN!!!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije