Portugal na krovu svijeta

Najbolji futsaler na svijetu je opet "ludovao", očajni protivnici ga počeli hinjski udarati

A. Čaušević

Portugal je novi prvak svijeta u futsalu, nakon što je u finalu pobijedio Argentinu sa 2:1. 

Portugalci su se prvi put popeli na tron zahvaljujući golovima Varele, dok je jedini gol za Argentince zabio Claudino. Gaučosi su dobili i crveni karton.

Iako se nije upisao među strijelce epitet najboljeg na meču ponio je Ricardinho koji je izluđivao Argentince tokom meča.

U prvom poluvremenu pojedini protivnici su ga od nemoći počeli hinjski udarati, pa je morao raditi i VAR. Nakon jednog udarca isključen je Borutto.

Ricardinhu je ovo bio pratkično jedini trofej koji mu nedostaje pošto je prvak Evrope bio 2018. godine, a uz ranije osvojene tri Lige prvaka te prvenstva u Portugalu, Japanu, Španiji i Francuskoj.

"Prije šest mjeseci sam bio u krevetu, bila je to najteža operacija u mojoj karijeri. Jedva sam mogao da udaram loptu. Morao sam naporno raditi da uđem u reprezentaciju."

"Oprostit ću se, znao sam da je ovo posljednja prilika da osvojim trofej o kojem sanjam. Znao sam da ću žaliti ako ne osvojim Svjetsko prvenstvo", rekao je 36-godišnji velemajstor nakon finala.

Ricardinho je za reprezentaciju Portugala igrao 18 godina, a trofej prvaka svijeta mu je kako je sam priznao najdraži u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.