Realizovan je najzvučniji transfer u futsalu posljednjih godina

Ricardinho promijenio sredinu

Realizovan je najzvučniji transfer u futsalu posljednjih godina

A. Čaušević

Odavno jedan transfer u futsalu nije privukao toliko pažnje kao onaj Ricarda Filipea da Silva Braga, poznatijeg kao Ricardinho. 

Ricardinho je u januaru nagovijestio odlazak iz Inter Movistara, međutim taj transfer je realizovan tek danas. Portugalac je i zvanično postao član francuskog kluba ACCS Fusal Club.

Ovaj 34-godišnjak s reputacijom najboljeg futsal igrača svijeta je dres Inter Movistara nosio posljednjih sedam godina, a za to vrijeme osvojio je pet titula prvaka, uključujući i u ovu u prethodnoj sezoni, tri Kupa, jedan Kup kralja i dvije Lige prvaka u futsalu.

Ricardinho je za najboljeg na svijetu izabran čak šest puta u periodu od 2010,. do 2018. godine kada je s Portugalom bio prvak Evrope. Na svjetski tron s reprezentacijom se popeo još 2007. godine.

Karijeru je počeo u Miramaru, a slavu doživio u Benfici. Igrao je u Japanu (Nagoya Oceans) i Rusiji (CSKA), u najbolji futsal tim današnjice stigao je 2013. godine, a sada ga čekaju izazovi u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi