Još su i priznali

Najveći plagijat u historiji: Dva velikana, identična situacija i kopirana strategija

A. Čaušević

Prekidi su u modernom fudbalu izuzetno jako oružje zbog čega klubovi posvećuju ogromnu pažnju ovom segmentu igre. 

Mnoge utakmice u najjačim evropskim ligama obično znaju riješiti neki detalji, inspiracija pojedinca ili uigrana akcija nakon prekida.

Napoli je trenutno vodeća ekipa Serije A sa maksimalnim učinkom. Sedmu pobjedu na sedam utakmica Partenopei su upisali na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 1:2.

Odlučujući gol na startu drugog dijela postigao je Rrahmani poslije uigrane kombinacije iz prekida. Mrežu je zatresao poslije udarca glavom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ništa tu ne bi bilo čudno da ova strategija nije bila savršena kopija akcije Borussije Dortmund kada su u i Žuto-crni postigli gol.

"Svi gledamo utakmice i bit ću iskren kada kažem da smo ovo pokupili od Borussije Dortmund. Naš video analitičar nam je pokazao video, bila je to laka sitaucija da se ponovi i to smo uradili", rekao je trener Napolija Luciano Spalletti poslije utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.