Fudbalski predator u očajnom stanju: Ne može da hoda, jedva se i kreće, a tek mu je 21 godina

Problemi za mladu zvijezdu

Fudbalski predator u očajnom stanju: Ne može da hoda, jedva se i kreće, a tek mu je 21 godina

A. Čaušević

Teško da je neki igrač uspio za tako kratko vrijeme dosegnuti u sami vrh kada su najbolji igrači današnjice. 

Za samo nekoliko mjeseci Erling Haaland je od anonimnog napadača postao svjetska zvijezda i to zahvaljujući impresivnim partijama, prvo u Salzburgu, a zatim u Borussiji Dortmund.

Fudbalski predator je na 67 utakmica u dresu Žuto-crnihj postigao nerealnih 68 golova i vrlo brzo se etablirao u grupu najboljih napadača današnjice.

Osim na talenat Haaland se oslanja i na snagu, te za nekog ko je visok 1.94 metara djeluje prebrzo, a čini se da silni fizički napori polako počinju da dolaze na naplatu.

Naime, ovaj 21-godišnjak se nalazi u tako očajnom stanju da nije u stanju da hoda, štaviše jedva se i kreće te su informacije koje stižu zaista zabrinjavajuće. O detaljima je govorio trener Borussije, Marko Rose.

"Erling već danima pokušava da igra, svako ko ga poznaje zna da uvijek želi igrati. Počeo je u Gladbachu i nije dobro završilo. Rekao mi je:' 'Volio bih igarti, ali ne mogu da se krećem kako želim, jedva i hodam'", kazao je Rose.

"On je živo biće, nije mašina. Ako ne može, onda ne može. Treba ozdraviti za Borussiju, ali i za reprezentaciju Norveške. Igrali smo dvije utakmice bez njega i trenute stvari ne izgledaju dobro."

"To i Erling stalno govori. Trebamo se riješiti pritiska i ne ispitivati svaki dan šta se dešava. Trebamo ga pustiti da se oporavi", poručio je Rose.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland se povrijedio na treningu Borussijue uoči gostovanja imenjaku iz Moenchengladbacha. Nije igrao u Ligi prvaka te u ligaškom duelu minulog vikenda.

U Dortmundu se nadaju da će se tokom zimske pauze desiti čudo te da će se mlada zvijezda oporaviti. U međuvremenu je otkazao i reprezentativno okupljanje selekcije Norveške.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije