Kontoverzni italijan otkrio detalje

Bahati "naše gore list" kao iz topa ispalio da je bolji od Ibre: Materazzi ga uzeo u ruke i ponizio

Admin Čaušević

Marco Materazzi je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji, ostao je upamćen po incidentu iz finala Svjetskog prvenstva 2006. kada ga je u susretu Francuske i Italije glavom udario isprovocirani Zinedine Zidane.

Materazzi je bio odličan defanzivac, ali i osoba koja je jako voljela da provocira protivnike na terenu te ulazi u bespoštedne duele. Većinu karijere je proveo u Interu.

Ljubitelji Serije A se sjećaju njegovih žestokih "sukoba" sa Zlatanom Ibrahimovićem dok je Šveđanin igrao za Milan i Juventus.

Materazzi i Ibrahimović su nekoliko godina dijelili i svlačinicu u Interu. Jednu anegdotu iz tog perioda nekadašnji italijanski štoper je ispričao na festivalu sporta u Trentu, a tiče se Marka Arnautovića.

Na ljeto 2009. godine tada golobradi Arnautović je stigao u Inter te kao iz topa ispalio da je bolji od Ibrahimovića te da će to pokazati u narednih šest mjeseci.

Materazzijeva reakcija je bila pomalo i očekivana obzirom na njegov karakter. Uzeo je mladog napadača i izbacio ga iz svlačionice.

"Stao je ispred nas i sav ozbiljan rekao da je bolji od Ibrahimovića. Morao sam ga izbaciti iz svlačionice i reći mu da čeka ispred vrata. Bilo mu je tek 18, polako", ispričao je Materazzi.

Arnautović je naše gore list, otac mu je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali se često poistovječuje sa Srbijom. Pošto je rođen u Austriji nastupa za selekciju te zemlje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ima odličan kvaliteta. Pokazao je to u teškom takmičenju kao što je Premiership. U Bologni mu ide dobro i Siniša (Mihajlović) će izvući najbolje iz njega", dodao je Materazzi.

Inače, Arnautović je bio član generacije Intera koja je osvojila famoznu Triplettu 2010. godine, a napadač je na terenu proveo svega 55 minuta. Od ove sezone nastupa za Bolognu gdje je na sedam mečava Serije A zabio tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.