Thuram pričao o rasizmu, a Materazzi ga 'napao': Jesi li ikad napustio teren kad su mene vrijeđali?
Foto - EPA

Legenda odgovorila legendi

Thuram pričao o rasizmu, a Materazzi ga 'napao': Jesi li ikad napustio teren kad su mene vrijeđali?

M. Šljivak

Marco Materazzi poslao je žestok odgovor legendarnom francuskom fudbaleru Lilianu Thuramu koji je govorio o velikom problemu rasizma u Italiji.

Thuram je u karijeri nosio dres Parme i Juventusa i često se suočavao sa uvredama na rasnoj osnovi na Apeninskom poluotoku.

On je zbog toga pozvao bijele igrače da budu glasniji u borbi protiv rasizma.

"Bijelci bi trebali reagovati na slučajeve rasizma. Ne smiju šutjeti u toj borbi", poručio je Thuram.

Odgovor je ubrzo dobio od legende Intera Marca Materazzija.

"Potpuno sam protiv rasizma, ali Thuram nikad nije otišao sa terena kada su pjevali 'Materazzi ku*vin sine'. To je diskriminacija prema bijelcima, prema crncima i prema ku*vinim sinovima", poručio je Materazzi u razgovoru za Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle sedmice u Italiji se pojavio novi slučaj rasizma, a navijači Fiorentine su vrijeđali tamnopute igrače Napolija.

Top Komentari

DeeNoo
Kad je Materazzi protiv tebe onda znas da si u pravu.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi