FOTO: GNK Dinamo/Twitter

Derbi HNL-a

Fudbalska fešta na Rujevici: Šest golova, oživljavanje Dinama, VAR, penali...

Haris Zilić

Utakmica vikenda odigrana je u HNL-u, to se može reći s punim pravom.

Rijeka i Dinamo remizirali su u derbiju 3:3, gdje je viđeno apsolutno sve.

Prvo poluvrijeme je proteklo u Tornadu Rijeke. Vodili su sa 3:0. Drmić je u sedmoj minuti pogodio za 1:0 na asistenciju Ampema, a isti igrač u 38. minuti pogađa za 2:0. Velkovski u 41. minuti na asistenciju Murića pogađa za 3:0 i tada se činilo da će ovo biti užasna noć za Modre.

Međutim u nastavku nevjerovatna igra gostiju.

U 58. minuti Petković iz penala pogađa za 3:1, a u 65. minuti novi penal za Dinamo i opet je Petković bio siguran za 3:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 75. minuti nakon VAR-a, poništen je gol Oršića, ali u 82. minuti nije bilo dilema kada je Andrić zatresao mrežu Rijeke za 3:3, a asistenciju je upisao Ristovksi, što je bio i konačan rezultat ove fenomenalne utakmice.

U timu Dinama na početku drugog poluvremena u igru je ušao naš Luka Menalo, dok Amer Gojak nije dobio minutažu o ovom meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.