Prvi koji je to uspio

Perišić zbog nevjerovatnog podatka ušao u historiju Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera poraženi su sinoć u derbiju od Lazija sa 3:1.

Inter je odlično otvorio utakmicu i u 12. minuti stigao je do prednosti na Olimpicu kada je Perišić pogodio s bijele tačke.

Međutim, Lazio je u drugom poluvremenu došao do preokreta. Domaći su na 1:1 poravnali u 64. minuti kada je sudija svirao penal za Lazio, a Handanovića je savladao Immobile.

U 81. minuti Lazio je došao do potpunog preokreta kada je Anderson pogodio za 2:1, ali su igrači Intera bili bijesni jer protivnici nisu ispoštovali fair-play s obzirom da je Dimarco ležao na terenu i žalio se na povredu.

Konačnih 3:1 u ovoj utakmici postavio je Sergej Milinković-Savić u samom finišu meča na Olimpicu.

U centru pažnje nakon utakmice našao se hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je postavio nevjerovatan rekord.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Perišić je postao prvi fudbaler u Seriji A koji je zabio gol iz penala desnom i lijevom nogom. Ovaj podatak objavila je Opta i potvrdila da je Perišić prvi koji je to uspio otkako oni bilježe statističke podatke s mečeva Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.