Lazio preokretom srušio Inter, Olimpico izviždao Džeku

Lazio preokretom srušio Inter, Olimpico izviždao Džeku

E. Škorić

U jednom od dva derbija osmog kola italijanske Serije A Lazio je, rezultatom 3:1, savladao Inter.

Iako je Inter vodio više od sat vremena, na kraju je poražen i to je bio prvi poraz aktuelnog prvaka u novoj sezoni, dok su neporaženi i dalje Napoli i Milan.

Inter je poveo u 12. minuti kada je Ivan Perišić realizovao penal, ali sve do 64. minute činilo se da gosti iz Milana stvari drže pod kontrolom, a onda potpuni preokret.

U 64. minuti novi penal, jer je lopta pogodila Bastonija u ruku, a Ciro Immobile dakako takve stvari ne promašuje.

Lazio je u 81. minuti stigao i do pobjede. Immobile šutira, Handanović odbija, a Felipe Anderson je natrčao i bez problema odbijenu loptu zakucao u mrežu. Krenule su čarke, žalili su se igrači Intera da domaćin nije poštovao fair-paly i da je dao gol dok je gostujući igrač ležao na travi.

Sudija Irrati podijelio je tada četiri žuta kartona, ali gol je naravno priznat, te je Lazio došao do velike pobjede protiv svog bivšeg trenera Simonea Inzaghija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako je domaća publika malo i strepila, laknulo im je u 92. minuti Luis Alberto centrira, a Sergej Milinković-Savić glavom sjajno pogađa za konačnih 3:1.

Edin Džeko je igrao do 76. minute, a po izlasku je izviždan od strane navijača Lazija, što i ne čudi budući da se radi o bivšem napadaču Rome.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi