Trijumf Bordo tima

Minimalna, ali zaslužena pobjeda Sarajeva protiv Posušja

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo Posušje rezultatom 1:0.

Sarajevo ofanzivno ulazi u meč i već u osmoj minuti stiže do vodstva. Kobiljar je odlično uposlio Kapića koji izlazi sam pred Baćka i pogađa za 1:0.

Tri minute kasnije Kobiljar je u velikoj šansi. Ovog puta je on pred Baćkom, golman Posušja to sjajno brani.

U 23. minuti Ahmetović je u velikoj šansi. Šutirao je iz odlične pozicije, Baćak fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Igralo je i Posušje veoma otvoreno, a najbolju šansu gosti imaju u 29. minuti. Lučić šutira, Dizdarević to brani.

Posljednje uzbuđenje na Koševu viđeno je u 32. minuti kada je Bodul šutirao prema golu Posušja, ali lopta odlazi preko gola i ostalo je 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donio je mnogo manje uzbuđenja. Sarajevo je imalo posjed lopte, a gosti su strpljivo čekali šansu da ugroze gol iz neke kontre.

Bilo je određenih pokušaja na obje strane. Ahmetović je prijetio kod domaćih, nije bio precizan u nekoliko navrata, dok je na drugoj strani Lauš iz dobre pozicije pokušao petom, Dizdarević je siguran.

Pokušao je Sablić određenim izmjenama da završi posao u ovom meču. Promijenio je napadače, a ulazak Cmiljanića donio je još nekoliko pokušaja prema golu Posušja, ali ne i promjenu rezultata.

Najbolju šansu napadač domaćeg tima imao je u 89. minuti. Odlično je šutirao iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Ostalo je na kraju 1:0 za Sarajevo koje je stiglo do zaslužene pobjede u ovom duelu. Treba istaći da su gosti u posljednjih pet minuta ostali sa dva igrača manje. Prvo je isključen Davor Landeka zbog dva žuta kartona, a direktan crveni karton je dobio Josip Barišić nakon što je srušio Bagarića na putu prema golu.

Premijer liga BiH, 13. kolo.

Sarajevo - Posušje 1:0

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Palić, Dupovac, Kapić, Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Baćak, J.Barišić, T.Barišić, Begi, Bešlić, Landeka, Krišto, Ilinković, Serdarušić, Blagojević, Lučić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.