FOTO: EPA

Juventus osvojio tri vrijedna boda

Tmurna noć za Mourinha: Kean presudio Vučici

Haris Zilić

U osmom kolu Serije A derbi meč odigran je u Torinu.

Juventus je dočekao Romu i slavio minimalnim rezultatom 1:0 u veoma borbenoj utakmici.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imala je Roma u sedmoj minuti, ali Szczesny sjajno interveniše.

Juventus je uzvratio u 15. minuti i to na kakav način. Lijepu akciju domaćih pogotkom je krunisao Kean za 1:0.

U 29. minuti nova šansa za Juventus, ali Bentacur je bio neprecizan. Roma je igrala vrlo dobro prvo poluvrijeme, a izdvaja se i pokušaj Abrahama iz 38. minute susreta.

U 43. minuti nakon VAR-a dosuđen je penal za Romu, međutim Szczesny je večeras imao svoju noć i zaustavlja udarac Veretouta i na odmor se odlazi sa 1:0.

U drugom poluvremenu Bernadeschi je imao odličnu priliku u 48. minuti na semaforu je ostalo 1:0, da bi Roma sedam minuta kasnije zaprijetila preko Pellegrinija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinhova ekipa je imala još jednu odličnu šansu u 73. minuti, no pokušaj Vine blokira odbrana Juventusa.

Do kraja meča oba tima su imala još nekoliko vrlo dobrih akcija i prilika, ali ostalo je 1:0 i Juventus je upisao vrijedna tri boda te skočio na sedmu poziciju prvenstvene tabele sa 14 bodova, dok je Roma ostala četvrtoplasirana sa 15 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.