Allegri iskazao veliko poštovanje Mourinhu

Večeras Juve - Roma

Allegri iskazao veliko poštovanje Mourinhu

E. Škorić

Derbi osmog kola italijanske Serije A odigrat će u nedjelju od 20:45 sati Juventus i Roma.

Juventus je vezao tri pobjede u Seriji A i uspio da se vrati u gornji dio tabele, no i dalje je na čak 10 bodova zaostatka za vodećim Napolijem. Stara dama ima četiri boda manje od Rome, koja je trenutno četvrtoplasirana.

Juve neće imati nimalo lagan meč protiv gostiju iz Rima i toga je svjestan Allegri, naročito sada kada Vučicu s klupe vodi stari trenerski lisac Jose Mourinho.

"Mourinho je trener kojeg jako poštujem. Radi se o njegovom karakteru. S vremena na vrijeme radi ono što je činio u Manchester Unitedu prije nekoliko godina. Ova gesta uha, koju je napravio prije nekog vremena, bila je nakon jedne od najljepših utakmica Juventusa. Međutim, toga se niko ne sjeća, jer smo tada izgubili. Zadovoljan sam što se trener poput njega vratio u Italiju", rekao je Allegri na konferenciji za novinare prije utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus - Roma je oduvijek bila velika utakmica oko koje se često vode kontroverze. Sada tamo imaju Josea Mourinha, koji im je dao karakter. Trenutno su ispred nas na tabeli i stoga moramo da osvajamo bodove kako ne bismo previše zaostali za najboljima u ligi", dodao je Allegri.

Upitni su nastupi Paula Dybale i Alvara Morate, a ono što Allegrija također brine je činjenica da su neki igrači, naročito ovi iz Južne Amerike, umorni i pitanje je kako će odgovoriti nakon napornih putovanja i utakmica za nacionalne timove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti