Totti je kao dijete maštao samo o jednom klubu, ali na kraju je ipak odabrao Romu

Htio je da igra u Milanu

Totti je kao dijete maštao samo o jednom klubu, ali na kraju je ipak odabrao Romu

E. Škorić

Legenda Rome Francesco Totti otkrio je neke zanimljive detalje iz svoje karijere u intervjuu za Guardian.

Totti je cijelu karijeru proveo u Romi. Odbijao je transfere u velike timove poput Intera, Milana, Juventusa i Real Madrida, ostavši dosljedan Vučici iz Rima.

Nije baš najsjajniji bio njegov rastanak s klubom, a legendarna 'desetka' priznaje da je kao dijete ipak maštao da zaigra za Milan jer je ovaj tim dominirao Evropom krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, ponajviše zahvaljujući atraktivnom igrom.

Totti je imao samo 12 godina kada je tadašnji direktor Milana Ariedo Braida došao u njegovu kuću kako bi ga nagovorio da se preseli u Milan.

"Milan je tada bio najuzbudljivija momčad koju sam ikada gledao, možda i jedina za koju sam maštao da igram. Uvijek je moja odluka bila gdje ću nastaviti karijeru. Iako sam bio jako mlad, tada sam znao gdje ću igrati u budućnosti i to je bila samo Roma", rekao je Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši italijanski reprezentativac je također još jednom komentarisao ponudu Real Madrida u ljeto 2006., nedugo nakon što je s Azzurrima postao svjetski prvak.

“Naravno da sam razmišljao o ponudi Reala. Bio je to jedini klub u koji sam mogao otići iz Rome. Dugo sam razmišljao, ali iskreno sam slušao srce i ostao u Romi. Ovo su neke stvari od kojih ne možete pobjeći. Iskustvo izvan Italije moglo bi biti dobro za mene i moju porodicu, ali Roma je bila za mene najvažnija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi