Mijenjaju se stvari na St. James Parku

Steve Bruce pred otkazom, Newcastle pregovara s trojicom trenera

Endin Čaušević

Newcastle je početkom ovog mjeseca zvanično potvrdio da je klub dobio nove vlasnike.

Saudijski princ Mohammed bin Salman odlučio da kupi klub s St. James Parka koji je sada postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Kompanija Public Investment Fund kupila je Newcastle nakon što su nekoliko godina bili u pregovorima sa dosadašnjim vlasnikom Mikeom Ashleyjem. Navijači ovog kluba su se trudili godinama da Ashley napusti Newcastle i to se konačno desilo.

Očekuje se da će novi vlasnici kluba napraviti značajne promjene u igračkom kadru, ali jasno je da se ništa ne može drastično promijeniti preko noći, te da će čekati kraj sezone kako bi to uradili.

Glavni cilj je da Newcastle ostane u Premiershipu ove sezone jer nisu dobro počeli. Svrake nakon osam mečeva imaju tek dva osvojena boda i nalaze se na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Gotovo je sigurno da će trener Steve Bruce dobiti otkaz i samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Engleski mediji objavili su da bi Newcastle već ove sedmice mogao da promijeni trenera, ali da u klubu još uvijek pokušavaju pronaći zamjenu za Brucea prije nego što mu uruče otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji u Engleskoj pišu da su trojica trenera u pregovorima s Newcastleom, a riječ je o Robertu Martinezu, Stevenu Gerrardu i Unaiju Emeryju. Navodno, klub je već kontaktirao ove trenere i jasno je da će jedan od njih zamijeniti Brucea.

Bruce je otpisan odmah nakon dolaska novih vlasnika, a očekuje se da će u slučaju otkaza dobiti oko osam miliona funti odštete.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.