Drama na St. Jamesu: Pet golova, prekid, crveni karton, Arapi na tribinama i slavlje Tottenhama

Duel Premiershipa

Drama na St. Jamesu: Pet golova, prekid, crveni karton, Arapi na tribinama i slavlje Tottenhama

H. Zilić

Dosta uzbuđenja smo vidjeli u utakmici osmog kola između Newcastlea i Tottenhama.

Konačan rezultat je glasio 2:3 za goste iz Londona, ali krenimo redom.

U drugoj minuti Wilson je pogodio za 1:0 na aisstenciju Manquila tako da Newcastle nije mogao bolje započeti meč.

Tottenham se brzo vraća u igru u 17. minuti pogotkom Ndombelea, na asistenciju Reguilona.

U 22. minuti totalni preokret, Kane je pogodio za 1:2.

U 41. minuti drama na St. James parku. Jednom navijaču je pozlilo, utkamica je prekinuta bila, na teren je utrčala hitna služba i medicinski tim, borili su se za život navijaču koji je prebačen u bolnicu, a utakmica je nastavljena.

Oglasi

Nakon prekida Son u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogađa za 1:3.

U nastavku nekoliko dobrih prilika pred oba gola, a Dier u 89. minuti postiže autogol za 2:3, što je bio konačan rezultat ove utakmice koju su domaći završili sa igračem manje obzirom da je Shelvey isključen u 83. minuti nakon drugog žutog kartona.

Dodajmo da je u ovoj utakmici sasvim očekivano sve bilo u u znaku novih vlasnika, a navijači Newcastlea su se masovno prerušili u Arape.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scene sa populanom palestinkom na glavi te pivocm u ruci zaista djeluju urnebesno. Navijači su na stadion doputovali na razne načine, a neki su uspjeli nabaviti i jednodjelonom kostima Arapa koji jaše na kobili.

Top Komentari

AmellemA
Simpatičan dečkić.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti