Igrač Tottenhama spasio život navijaču Newcastlea: "Vidio sam samo da leži i da se trese"

Otrčao do sudije i tražio da prekine meč

Igrač Tottenhama spasio život navijaču Newcastlea: "Vidio sam samo da leži i da se trese"

E. Čaušević

Tottenham je jučer u gostima pobijedio Newcastle sa 3:2 u meču osmog kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je prekinuo lošu seriju rezultata i jučer je nakon preokreta uspio da slavi sa 3:2 na St. James Parku.

Navijači su mogli da prate odličan meč ovih klubova, ali na ovom stadionu se u finišu prvog poluvremena zamalo desila velika tragedija kada je pozlilo jednom od navijača domaćeg tima.

U finišu prvog dijela je sudija prekinuo meč i poslao je igrače u svlačionicu nakon što je pozlilo jednom od navijača. Hitna pomoć je utrčala na teren i krenula ka tribini gdje je bio navijač, te su ga reanimirali.

Na svu sreću uspjeli su da ga vrate u život, a navijač je potom prebačen u bolnicu gdje se trenutno nalazi u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

Junak svega toga bio je igrač londonskog kluba Sergio Reguilon koji je spasio život ovom navijaču brzom reacijom.

Španac je vidio da se na tribini dešava nešto čudno i shvatio je da jedan navijač nije dobro. Odmah je otrčao do sudije da mu kaže šta se dešava i tražio je da odmah pošalju medicinski tim ka tom navijaču.

Sudija ga je poslušao i ekspresno je reagovao što je na kraju spasilo život navijaču Newcastlea. Nakon utakmice Španac je objasnio šta se dešavalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidio sam da navijač leži i trese se i bio sam veoma nervozan zbog toga. Otišao sam do sudije i rekao mu da zaustave meč. Pogledali su šta se dešava i prekinuli su meč. Čuo sam da je dobro i to je najvažnije. Navijače sam čuo da govore da se meč prekine i vidio sam šta se dešava i odmah sam otišao do sudije da se prekine meč i pošalje pomoć navijaču", rekao je Reguilon.

Top Komentari

user1571956549
Bravoooo....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi