Foto - EPA

Dominacija u prvih 45 minuta

Topnici šokirali i vlastite navijače: Ovakva dominacija Arsenala se ne pamti

Midhat Šljivak
Teme:

Arsenal nakon prvog poluvremena vodi na Emiratesu protiv Aston Ville sa 2:0.

Ekipa Mikela Artete odigrala je fenomenalnih 45 minuta i potpuno su nadigrali Villu koja može da bude sretna što je primila samo dva gola u prvom dijelu.

Vodeći gol Arsenal je postigao u 23. minuti. Thomas Partey je zabio nakon ubacivanja Smitha Rowea iz kornera, da bi u nadoknadi prvog dijela Aubameyang promašio penal, ali iz drugog pokušaja pogađa za 2:0.

Razlika je lagano mogla da bude i veća. Bukayo Saka je imao dva zicera, Partey je pogodio i prečku u jednom napadu i Villa je imala dosta sreće.

Međutim, statistika iz prvog dijela je ta koja privlači ogromnu pažnju jer gosti nisu prišli golu Aarona Ramsdalea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je uputio 14 udaraca prema golu, od čega pet u okvir, a Aston Villa je ostala bez ijednog šuta prema golu.

Ovakvu statistiku navijači Arsenala odavno ne pamte i kao da fudbaleri londonskog tima kreću prema gornjem dijelu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.